تعداد صفحات:144
نوع فایل:word
فهرست مطالب:
فصل اول
مقدمه
اهمیت کشت سیب زمینی
اهمیت سیب زمینی در ایران
منطقه مورد مطالعه
استان خراسان
استان سمنان
فصل دوم
سابقه تحقیقات در زمینه تبخیر – تعرق
عوامل موثر بر تبخیر و تعرق
عوامل هواشناسی
فاکتورهای گیاهی
شرایط محیطی و مدیریتی
روش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO)
روش فائو – پنمن – مانتیس
تعیین گرمای نهان تبخیر
تعیین شیب منحنی فشار بخار
تعیین ضریب رطوبتی
تعیین فشار بخار اشباع (ea)
تعیین فشار واقعی بخار (ed)
تعیین مقدار تابش برون زمینی (Ra)
تعداد ساعات روشنایی (N)
تابش خالص (Rn)
شار گرما به داخل خاک (G)
سرعت باد در ارتفاع 2 متری
لایسیمتر
تارخچه ساخت لایسیمتر
انواع لایسیمتر
لایسیمتر زهکشدار
لایسیمتر وزنی
لایسیمتر‌های وزنی هیدرولیک
میکرو لایسیمتر‌های وزنی
طبقه بندی لایسیمترها از نظر ساختمانی
لایسیمترهای با خاک دست نخورده
لایسیمتر‌های با خاک دست خورده
لایسیمترهای قیفی ابر مایر
فصل سوم
محل انجام طرح
معرفی طرح و نحوه ساخت لایسیمتر
تهیه بستر و نحوه کشت
محاسبه ضریب گیاهی
انتخاب روش مناسب برآورد تبخیر – تعرق
پهنه بندی نیاز آبی سیب زمینی
فصل چهارم
بافت خاک
اندازه گیری پتانسیل آب در گیاه
محاسبه ضریب گیاهی (kc) سیب زمینی
محاسبه تبخیر ـ تعرق و تحلیل های آماری
پهنه بندی نیاز آبی گیاه سیب زمینی
بحث در مورد نتایج
نتیجه گیری
منابع و ماخذ

فهرست جداول:
میزان سطح زیر کشت و عملکرد کل سیب زمینی در سطح جهان
وضعیت تولید محصولات زراعی استان خراسان در سال زراعی 81-1380
محل و میزان کشت گیاه سیب زمینی در استان خراسان
وضعیت تولید محصولات زراعی استان سمنان در سال زراعی 81-1380
محل و میزان کشت گیاه سیب زمینی در استان سمنان
تبخیر – تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو – پنمن – مانتیس (میلیمتر بر روز) در شاهرود
تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو – پنمن – مانتیس (میلیمتر بر روز) در بیرجند
تبخیر – تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو – پنمن – مانتیس (میلیمتر بر روز) در بشرویه
تبخیر – تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو – پنمن – مانتیس (میلیمتر بر روز) در سمنان
سال های آماری تبخیر و تعرق گیاه مرجع در ایستگاه سینوپتیک بیرجند
تبخیر – تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو – پنمن – مانتیس (میلیمتر بر روز) در گرمسار
تبخیر – تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو – پنمن – مانتیس (میلیمتر بر روز) در بجنورد
تبخیر – تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو – پنمن – مانتیس (میلیمتر بر روز) در سرخس
تبخیر – تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو – پنمن – مانتیس (میلیمتر بر روز) در سبزوار
تبخیر – تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو – پنمن – مانتیس (میلیمتر بر روز) در تربت جام
تبخیر – تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو – پنمن – مانتیس (میلیمتر بر روز) در تربت حیدریه
تبخیر – تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو – پنمن – مانتیس (میلیمتر بر روز) در فردوس
تبخیر – تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو – پنمن – مانتیس (میلیمتر بر روز) در گلمکان
تبخیر – تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو – پنمن – مانتیس (میلیمتر بر روز) در کاشمر
تبخیر – تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو – پنمن – مانتیس (میلیمتر بر روز) در مشهد
تبخیر – تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو – پنمن – مانتیس (میلیمتر بر روز) در گناباد
تبخیر – تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو – پنمن – مانتیس (میلیمتر بر روز) در نیشابور
تبخیر – تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو – پنمن – مانتیس (میلیمتر بر روز) در نهبندان
میانگین تبخیر و تعرق در سال های تر (استان سمنان)
میانگین تبخیر و تعرق در سال های تر (استان خراسان)
میانگین تبخیر و تعرق در سال های متعارف (استان سمنان)
میانگین تبخیر و تعرق در سال های متعارف (استان خراسان)
میانگین تبخیر و تعرق در سال های تر (استان سمنان)
میانگین تبخیر و تعرق در سال های تر (استان خراسان)
میانگین نیاز آبی سیب زمینی با احتمالات 25، 50 و 75 درصد خشکسالی
اندازه گیری پتانسیل گیاه در مرحله ابتدایی رشد
اندازه گیری پتانسیل گیاه در مرحله میانی رشد
اندازه گیری پتانسیل گیاه در مرحله نهایی رشد

فهرست اشکال:
نمودار توزیع میزان تولید سیب زمینی استان ها نسبت به کل کشور – سال زراعی 81-1380
نمودار توزیع سطح سیب زمینی استان ها نسبت به کل کشور – سال زراعی 81-1380
تغییرات ضریب گیاهی در طول دوره رشد گیاه سیب زمینی
نیاز آبی سیب زمینی در ماه خرداد با 25 درصد احتمال (میانگین سال های تر)
نیاز آبی سیب زمینی در ماه تیر با احتمال 25 درصد خشکسالی (سال های تر)
نیاز آبی سیب زمینی در ماه مرداد با احتمال 25 درصد خشکسالی (سال های تر)
نیاز آبی سیب زمینی در ماه شهریور با احتمال 25 درصد خشکسالی (سال های تر)
نیاز آبی سیب زمینی در ماه خرداد با احتمال 50 درصد خشکسالی (سال های متعارف)
نیاز آبی سیب زمینی در ماه تیر با احتمال 50 درصد خشکسالی (سال های متعارف)
نیاز آبی سیب زمینی در ماه مرداد با احتمال 50 درصد خشکسالی (سال های متعارف)
نیاز آبی سیب زمینی در ماه شهریور با احتمال 50 درصد خشکسالی (سال های متعارف)
نیاز آبی سیب زمینی در ماه خرداد با احتمال 75 درصد خشکسالی (سال های خشک)
نیاز آبی سیب زمینی در ماه تیر با احتمال 75 درصد خشکسالی (سال های خشک)
نیاز آبی سیب زمینی در ماه مرداد با احتمال 75 درصد خشکسالی (سال های خشک)
نیاز آبی سیب زمینی در ماه شهریور با احتمال 75 درصد خشکسالی (سال های خشک)

مقدمه:
کشاورزی و زراعت در ایران بدون توجه به تامین آب مورد نیاز گیاهان میسر نیست. بنابراین بایستی برنامه ریزی صحیح برای آن به خصوص درشرایط خشکسالی صورت گیرد. برنامه ریزی صحیح مستلزم محاسبه دقیق نیاز آبی گیاهان میباشد. بر اساس روشهای موجود مبنای محاسبات نیاز آبی گیاهان، تبخیر – تعرق مرجع و ضرائب گیاهی است. تبخیر – تعرق مرجع توسط لایسیمتر اندازه گیری میشود و برای سادگی کار میتوان آن را با توجه به نوع منطقه از روشهای تجربی نیز تخمین زد. ضرائب گیاهی نیز از مطالعات لایسیمتر قابل محاسبه است. این ضرائب تابعی از عوامل مختلفی از جمله اقلیم میباشد. بنابراین بایستی در هر منطقه ای با دقت برای هر محصولی محاسبه شود. برای محاسبه و برآورد مقدار تبخیر – تعرق سازمان خواربار و کشاورزی ملل و متحد (FAO) تقسیم بندی زیر را منظور نموده است:
اندازه گیری مستقیم تبخیر – تعرق به وسیله لایسیمتر
اندازه گیری مستقیم تبخیر به وسیله تشتک یا تبخیر سنج
فرمول‌های تجربی
روش های آئرودینامیک
روش تراز انرژی (5)
بعضی از روش ها فقط جنبه تحقیقاتی داشته تا بتوانند فرآیند‌های انتقالی بخار آب را بهتر و عمیق تر بررسی نمایند. برخی دیگر به جهت نیاز در برنامه‌های روزانه کشاورزی بکار میروند. ولی دقت و اصالت روش‌های تحقیقاتی را ندارد. به هر حال برای عملیات روزانه در مزارع میتوان از روش هایی که نتیجه آن ها بیش از ده درصد با مقدار واقعی تبخیر – تعرق متفاوت نباشد استفاده نمود.
هدف از انجام این طرح بدست آوردن ضرایب گیاهی و تعیین نیاز آبی سیب زمینی در استان های خراسان و سمنان میباشد که به وسیله لایسیمتر زهکش دار در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شده است. در مورد لایسیمتر و نحوه عملکرد آن و روابط تجربی بکار رفته در این طرح در فصل بعدی توضیح داده میشود.