تعداد صفحات:45
نوع فایل:word
فهرست مطالب:
فصل اول
مفهوم بیماری در گیاهان
اهمیت بیماری های گیاهی
طبقه بندی عوامل بیماری زا گیاهی
قارچ ها
باکتری ها
ویروس ها و ویروئیدها
نماتدها
گیاهان انگل گلدار
انگل چیست؟
مشخصات گیاهان عالی پارازیتی
گروههای عمده گیاهان عالی پارازیتی
دارواش ها
علف جادوگر
فصل دوم
کنترل انتخابی گل جالیز مصری به وسیله موقعیتها (حالات) گلیفوزید و اسید آمینه ITS در ارتباط با میزبان انتخابی
چکیده
معرفی – مقدمه
انواع گونههای مهم گل جالیز
پراکندگی جغرافیایی
اهمیت اقتصادی
رشد و توسعه گل جالیز
بذرها
جوانهزنی (رویش و نمو)
افزایش طول ریشهچه و اتصال به میزبان
مدیریت گل های جالیز
روش های مکانیکی و فیزیکی
وجین دستی و شخم
برگرداندن عمیق در حال شخم و سوزاندن
آفتابدهی خاک
روش های زراعی
گیاهان زراعی تله و قلابی
تاریخ کشت و تراکم زراعی (کشت)
تحمل (مقاومت گیاه میزبان)
مدیریت مواد غذایی (نیتروژن)
کودهای نیتروژنی
متابولیسم نیتروژن در گل جالیز
روش های بیولوژیکی
روش های شیمیایی
ضدعفونی خاک
مواد محرک جوانهزنی
علف کش های قبل از کشت و قبل از رویش
علف کش های بعد از رویش
کنترل تلفیقی
فصل سوم
کنترل انتخابی گل جالیز مصری در ماش معمولی و کلزا به وسیله گلیفوزید
مواد و روش ها
جذب و جابجایی
اهمیت و پذیرش روش های مختلف کنترل
نتیجهگیری
منابع
چکیده:
گل های جالیز گیاهان بدون کلروفیل و انگل بسیاری از گیاهان زراعی دو لپهای
که از نظر اقتصادی با اهمیت هستند میباشد. بعنوان علف هرز، گل های جالیز
موجب کاهش محصولات زراعی، اثر نامطلوب بر کیفیت محصولات زراعی و در نتیجه
باعث کم شدن زمین های زیر کشت به خاطر کاهش تناوب، میشود. کنترل موثر
اندازهگیری شده معدودی برای گل جالیز وجود دارد. یکی از امیدوار
کنندهترین راه کارها، استفاده از میزان پایین گلیفوسیت در میزبان هایی با
تحمل به علفکشها میباشد. اخیرا، گیاهان زراعی متحمل به گلیفوسیت بطور
آماده، برای زمین های زراعی آلوده شده توسط گل جالیز تهیه شده است. آگاهی
هایی درباره مقدار نیتروژن گل های جالیز برای توسعه استراتژی های جدید
کنترل لازم است. گل های جالیز دو منبع برای ذخیره اسید آمینه دارند.
اول، ابزار هاستوریوم که در جا به جایی اسید آمینه از گیاه میزبان به پارازیتها است.
دوم، گل های جالیز ممکن است قادر به سنتز مقداری اسید آمینه برای خودشان
باشند و بقیه را از میزبان به دست آورند. اگر چه، اهمیت وابستگی این دو روش
کسب اسید آمینه به وسیله گل های جالیز روشن نیست. فشار اسمزی بعنوان یک
دلیل برای جلوگیری (بازدارندگی) از جوانهزنی گل جالیز به وسیله نیتروژن
مطرح شده است. تا این تاریخ، هیچ تلاشی در ارتباط با فشار اسمزی (پتانسیل
اسمزی) با نیتروژن در بازدارندگی گل جالیز استنباط نشده است (وجود نداشته
است). دماهای مناسب برای آماده سازی و جوانهزنی میان گونههای مختلف گل
جالیز متفاوت است. اگر چه حرارت بعنوان عامل القاء کننده رویش در گلهای
جالیز شناخته شده است، حرارت متاثر است روی توالی (ترتیب) توسعه گیاهچه
پارازیتی، که مطالعه نشده است. مطالعات هدایت شدهاند برای تعیین کاربرد
گلیفوسیت در کنترل گل جالیز در ماش، که به میزان پایین گلیفوسیت متحمل است و
مقایسه این واکنش با کنترل گل جالیز در شلغم روغنی (کلزا) که از نظر
ژنتیکی برای مقاومت به گلیفوسیت ساخته شده است.