تعداد صفحات:59
نوع فایل:word
فهرست مطالب:
مقدمه
بهداشت آب
آب سالم و پاکیزه
آزمایشات فیزیکی
خواص فیزیکی آب
جامدات معلق
کدورت
رنگ
طعم و بو
دما
آزمایش جارتست
انواع دستگاه های جارتست
آزمایشات شیمیایی
آزمایش های شیمیایی
هدایت الکتریکی آب (EC)
روش تعیین EC
مواد جامد محلول (TDS)
روش تعیین TDS
آهن
روش تعین دستگاه اسپکتروفتومتر برای آهن
اندازهگیری میزان آهن
نیترات
اندازهگیری میزان نیترات
نیتریت
فسفات
اندازهگیری میزان فسفات
سولفات
انتخاب روش
اندازهگیری میزان سولفات
آمونیاک
تعیین آمونیاک به روش Nessler (مستقیم و یا پس از تقطیر)
اندازهگیری میزان آمونیاک
منگنز
اندازه گیری میزان منگنز (mn)
کلرور
اندازهگیری میزان کلر
فلوئورید
اندازهگیری میزان
قلیائیت
قلیائیت مربوط به هیدروکسیدها
قلیائیت مربوط به هیدروکسیدها و کربناتها
قلیائیت مربوط به کربناتها
قلیائیت مربوط به مخلوط کربنات و بیکربنات
قلیائیت مربوط به بیکربنات
روش تعیین قلیائیت
سختی
درجهی سختی آب
سختی غیرکربناتی
مفهوم سختی موقت، سختی دائم و سختی کل آب
سختی موقت آب
سختی کل
روش تعیین سختی
کلسیم
روش تعیین کلسیم
سدیم و پتاسیم
سدیم
پتاسیم
روش تعیین میزان سدیم و پتاسیم
روش اندازه گیری سختی کل
روش اندازه گیری سختی کلسیم
روش اندازه گیری قلیاییت (کربنات و بی کربنات )
روش اندازه گیری کلرید
برای ساختن یک لیتر محلول EDTA MOL 0.01
برای ساختن محلول تیوسولفات 10 درصد
برای ساختن یک لیتر محیط کشت PA
برای ساخت محیط کشت AGAR R-2R
آزمایشات میکروبی
میکروب شناسی آب
شاخصهای آلودگی آب
آلودگی میکروبی
آزمونهای MPN به روش چند لولهای
مواد و وسایل لازم
روش تهیه محیط کشت لاکتوز براث
روش تهیه محیط کشت بریلیانت گرین
روش انجام آزمایش
مرحله احتمالی
مرحله تاییدی
روش پنج لولهای
دیاگرام مراحل انجام آزمایش
تصفیه آب
راههای بهسازی آب
جوشاندن در سطح خانوار و گروه های محدود جمعیتی
انبار کردن آب
از نظر فیزیکی
از نظر شیمیایی
از نظر زیست شناختی
پالایش آب
پالایه یا صافی شنی کند
مزایای صافی شنی کند
پالایه شنی تند
مزایای پالایه های شنی تند
استفاده از اشعه ماوراء بنفش (U.V)
محدودیتهای استفاده از پرتوهای فرابنفش
تصفیه شیمیایی
چگونگی اثر گندزدایی کلر
مبانی کلرزنی
روش کلرزنی
آزمایشات تعیین کیفیت آب آشامیدنی
استاندارد سازی
تکنولوژی تصفیه آب
مراحل و روش های تصفیه آب
تصفیه فیزیکی – شیمیایی
تصفیه فیزیکی
تصفیه شیمیایی
امور آب و فاضلاب گرگان
آشنایی با تصفیه خانه نهار خوران
تاریخچه
منابع تامین آب خام جهت تصفیه خانه نهار خوران
موقعیت آبگیر فعلی
مشخصات خط لوله انتقال آب خام
تصفیه خانه آب
زلال سازها
فیلتر ها
منابع آب
ضد عفونی با کلر
پیشنهادات
رعایت نکات ایمنی
رعایت نکات بهداشتی
دقت در اندازهگیری مواد
دقت در خطای دید
برخورداری از فضای مناسب جهت کار
آگاهی و اطلاع پرسنل آزمایشگاه
نتیجهگیری
مقدمه:
بهداشت آب موضوعی بسیار مهم در بهداشت عمومی و مدیریت سلامت میباشد. قبل از
پرداختن به راه کارهای عملی استحصال، انتقال، بهسازی و توزیع آن لازم است
این عنصر حیاتی موثر بر سلامت و مرتبط با توسعه پایدار، شناخته شود.
شناخت آب از نظر کیفیت و کمیت و چگونگی حصول آن قدمی اساسی در جهت بهینه
سازی مصرف آن میباشد. اگر چه بیش از سه چهارم کره زمین را آب فرا گرفته
است، سهم قلیلی از آبهای موجود، برای مصارف بهداشتی و کشاورزی، قابل
استفاده است. زیرا حدود 3/97 درصد اقیانوسها و 1/2 درصد یخهای قطبی و 6/0
درصد دریاچه ها و رودخانه و آبهای زیرزمینی وجود دارد که حدود 36/0 درصد
کل منابع آب میباشد. آب اقیانوسها، دریاها و اغلب دریاچه ها و بسیاری از
منابع آب زیرزمینی بعلت شوری بیش از حد و داشتن املاح معدنی برای مقاصد
بهداشتی، کشاورزی و صنعتی، غیرقابل استفاده میباشند.
آب ماده حیاتی است که بطور یکنواخت در سطح کره زمین موجود نمیباشد. در
نتیجه بسیاری از نقاط کره زمین با کمبود آب مواجه است. حرکت مداوم بخار آب
به هوا و برگشت آن به زمین را گردش آب در طبیعت مینامند.