
تعداد صفحات:263
نوع فایل:word
فهرست مطالب:
مقدمه
تاریخچه پیدایش شبکه
معماری و پروتکلهای شبکه آشنایی با مدل OSI
کابل به عنوان مسیر انتقال دادهها
مبانی ویندوز و شبکه ( بخش اول)
مبانی ویندوز و شبکه ( بخش دوم)
امکانات شبکه ای ویندوز
مروری بر زیرساخت شبکه های مبتنی بر ویندوز
متداول ترین پورت های شبکه در ویندوز
استراتژی طراحی شبکه (بخش اول)
استراتژی طراحی شبکه (بخش دوم)
مستند سازی شبکه (بخش اول)
مستند سازی شبکه (بخش دوم)
واژه نامه شبکه (Networking glossary)
منابع
مقدمه
اهمیت شبکه های رایانه ای بر کسی پوشیده نیست. در دنیای امروز، رایانه به عنوان یک وسیله مجرد، به تنهایی نمی تواند به طور کامل مفید واقع شود و بازدهی کاملی داشته باشد. آن چه به رایانه، اهمیتی فراتر از سابق می دهد تقش آن در ارتباطات و انتقال اطلاعات گوناگون است .
هرچه زمان می گذرد، حجم اطلاعاتی که انسان با آن سر و کار دارد بیشتر می شود . شبکه های رایانه ای امروزی، فصل جدیدی در انفورماتیک گشوده و نزدیک است مفهوم دهکده جهانی را تحقق بخشد .
با توجه به رشد و استفاده روز افزون از شبکه های رایانه ای گزارشی مبنی بر مفاهیم پایه ارتباطات و شبکه ها و همچنین اجزا و اصطلاحات شبکه ها تنظیم شده است، که امیدوارم شامل مطالب کامل و آموزنده ای باشد.
تاریخچه پیدایش شبکه
در سال 1957 نخستین ماهواره یعنی اسپوتنیک توسط اتحاد جماهیر شوروی سابق به فضا پرتاب شد. در همین دوران رقابت سختی از نظر تسلیحاتی بین دو ابر قدرت آن زمان جریان داشت و دنیا در دوران جنگ سرد بهسر می برد. وزارت دفاع آمریکا در واکنش به این اقدام رقیب نظامی خود ،آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته(ARPA) را تاسیس کرد.
یکی از پروژه های مهم این آژانس تامین ارتباطات در زمان جنگ جهانی احتمالی تعریف شده بود. در همین سالها در مراکز تحقیقاتی غیرنظامی که در امتداد دانشگاهها بودند، تلاش برای اتصال کامپیوترها به یکدیگر در جریان بود .در آن زمان کامپیوترهای Mainframe از طریق ترمینالها به کاربران سرویس می دادند.در اثر اهمیت یافتن این موضوع آژانس آرپا (ARPA) منابع مالی پروژه اتصال دو کامپیوتر از راه دور به یکدیگر را در دانشگاه MIT بر عهده گرفت . در اواخر سال 1960 اولین شبکه کامپیوتری بین چهار کامپیوتر که دو تای آن ها در MIT، یکی در دانشگاه کالیفرنیا و دیگری در مرکز تحقیقاتی استنفورد قرار داشتند، راهاندازی شد.
این شبکه آرپانت (ARPAnet) نامگذاری شد. در سال 1965 نخستین ارتباط راه دور بین دانشگاه MIT و یک مرکز دیگر نیز بر قرار گردید.